Vastgesteld bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding, tracé Ommen-Angerlo’

De gemeenteraad van Zevenaar maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding, tracé Ommen–Angerlo’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Met dit plan wordt beoogd om het Noord-Zuid Project van de Gasunie te realiseren. Beide gasleidingen worden met elkaar verbonden op het meet- en regelstation in Angerlo. De nieuwe gasleiding loopt in Zevenaar parallel aan de bestaande leidingen. Het traject komt de gemeente binnen bij de Oude IJssel en loopt vervolgens in zuidwestelijke richting. Vanaf het meet- en regelstation Angerlo loopt het tracé in westelijke richting naar de gemeente Duiven.

Inzage

Het vaststellingsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 23 december 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Ruimte van de Publieksbalie in het BAThuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. De documenten zijn ook te raadplegen:

  • Via de website van de gemeente Zevenaar (www.zevenaar.nl) op de locatie Wonen en Leven in Zevenaar / Bestemmingsplannen / Buitengebied - BP 48 inch aardgastransportleiding, tracé Angerlo–Ommen;

  • Via de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl) is het besluit met bijbehorende stukken te raadplegen met IDN-code: NL.IMRO.0299.BP99GASLEIDING-VA01;

  • De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Gedurende de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest;

Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Het beroepschrift moet binnen zes weken zijn ingediend. Daarmee wordt voorkomen dat het beroepschrift niet in behandeling kan worden nemen. De termijn begint de dag na terinzagelegging van dit besluit.

Inwerking treden bestemmingsplan

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Zevenaar, 22 december 2010

Naar boven