stcrt-2010-2074-001.png Vaststelling ‘Bestemmingsplan Castellum − 1e wijziging’ der gemeente Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat zijn in hun vergadering van 26 januari 2010 het ontwerp ‘Bestemmingsplan Castellum − 1e wijziging’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de (in het bestemmingsplan ‘Castellum’ vastgelegde) bestemming van een zevental percelen in west-Castellum te wijzigen van wonen in centrumfuncties (gemengde doeleinden). Het gaat om een functiewijziging op de begane grond van drie hoekpercelen naast het geplande winkelcentrum en van vier hoekpercelen aan het centrale plein. Ter plaatse van de hoekpercelen naast het winkelcentrum wordt de vestiging mogelijk gemaakt van dienstverlening (waaronder commerciële dienstverlening), kantoren en maatschappelijke voorzieningen. Op de locaties aan het centrale plein zullen behalve voornoemde functies, ook nog detailhandel en met de woonfunctie verenigbare horeca worden toegestaan in de eerste bouwlaag. Overigens blijft het te allen tijde mogelijk op de genoemde locaties (ook op de begane grond) te wonen.

Ter inzage

Het collegebesluit, het vastgestelde wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 18 februari 2010 ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00−12.30 uur en op woensdag ook van 16.00−19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30−17.00 uur op (030) 639 26 11.

Tevens worden de stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de website van de gemeente Houten www.houten.nl/wijzigingsplannen in procedure.

Indiening beroepschrift

Tegen het besluit tot vaststelling kan met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpwijzigingsplan, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest.

Een beroepschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift ‘Bestemmingsplan Castellum − 1e wijziging’, aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het betreffende besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 1 april 2010 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Houten, 17 februari 2010

Naar boven