Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied Geldrop-Mierlo’ op 8 november 2010 is vastgesteld. Besloten is om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plangebied omvat het hele buitengebied van de gemeente Geldrop-Mierlo met uitzondering van de bedrijventerreinen en het recreatiepark het Wolfsven. Ook het nieuwe woongebied Luchen is niet opgenomen in het plan omdat hier recent een afzonderlijk plan voor is opgesteld.

Voor het plangebied gelden momenteel verschillende, deels verouderde plannen. Met het vastgestelde plan wordt de regeling voor het buitengebied geactualiseerd en geldt een uniforme regeling voor het hele buitengebied. Ook is het geldende beleid van hogere overheden doorvertaald in het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan zijn de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden voor de gronden en bebouwing in het buitengebied vastgelegd.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op diverse punten gewijzigd. Deze wijzigingen zijn zowel ingegeven door ingediende zienswijzen als door tussentijds gewijzigde regelgeving en geactualiseerd beleid. Het plan is aangepast aan de op 1 oktober 2010 in werking getreden Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de provinciale verordening Ruimte fase 1 en aan het door de gemeenteraad vastgestelde archeologisch beleidsplan.

Tenslotte zijn ambtshalve zijn enkele omissies hersteld.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 23 december 2010 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook via de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl te raadplegen onder kop ‘Wonen en mijn buurt’ – ‘Ruimtelijke instrumenten’ – ‘Bestemmingsplannen in procedure’.

De bijbehorende stukken bestaan onder andere uit de nota van zienswijzen waarin is opgenomen hoe met de ingediende zienswijzen is omgegaan en uit een overzicht van alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd.

Op grond van artikel 8:6, artikel 6:8 lid 4 en artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Als gevolg hiervan kan ook door iedere belanghebbende beroep ingesteld worden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop, 22 december 2010

Burgemeester en wethouders,

J.H.M van Vlerken,

secretaris.

M.J.D. Donders-de Leest,

burgemeester.

Naar boven