Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 15 december 2010, nr. 2010 – 0000838150, tot wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling voorkomen en tegengaan van polarisatie en radicalisering, in verband met wijziging van het subsidieplafond voor 2011

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op de artikelen 14 en 15 van de Wet overige BZK-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2 van de Tijdelijke subsidieregeling voorkomen en tegengaan van polarisatie en radicalisering wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. Het subsidieplafond bedraagt in 2008 € 2 miljoen, voor 2009 en 2010 € 1 miljoen per jaar en voor 2011 € 0.

2. Het tweede lid vervalt, onder vernummering van het derde lid tot tweede lid.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Veiligheid en Justitie,

I.W. Opstelten.

TOELICHTING

De onderhavige wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling voorkomen en tegengaan van polarisatie en radicalisering strekt ertoe het subsidieplafond voor 2011 op € 0 vast te stellen. De reden hiervoor is de begroting die dit kabinet heeft opgesteld voor het komende begrotingsjaar. Het kabinet heeft besloten € 41 miljoen te korten op het begrotingartikel 25.1 van de begroting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Uit dit artikel werden de subsidies in het kader van de Tijdelijke subsidieregeling voorkomen en tegengaan van polarisatie en radicalisering gefinancierd. Voor het honoreren van nieuwe aanvragen is derhalve geen financiële ruimte meer.

Het voorgaande geldt echter niet voor reeds verleende subsidies. Deze verplichtingen zullen nog worden nagekomen.

De minister van Veiligheid en Justitie,

I.W. Opstelten.

Naar boven