stcrt-2010-2073-001.png Vaststelling bestemmingsplan Prinsesselaankerk van de gemeente Beverwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 februari 2010 heeft besloten om het bestemmingsplan Prinsesselaankerk vast te stellen.

Toelichting

Het bestemmingsplan betreft het perceel Prinsesselaan 10, waar een kerkgebouw staat dat tot 2007 als kerk in gebruik is geweest. Het bestemmingsplan regelt het gebruik van gronden en gebouwen en geeft aan wat de bebouwingsmogelijkheden zijn. Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk om het niet meer in gebruik zijnde kerkgebouw te gebruiken als woonruimte. Daarbij wordt het uiterlijk van het gebouw in stand gehouden en het toegestane gebruik gewijzigd. Het parkeren vindt volledig op het eigen terrein plaats.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling geen wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Omdat het een particulier project betreft waarbij geen sprake is van een gemeentelijk kostenverhaal, is er geen exploitatieplan vastgesteld en is er geen exploitatieovereenkomst gesloten.

Terinzagelegging

Van vrijdag 19 februari 2010 tot en met donderdag 1 april liggen het raadsbesluit, vastgestelde bestemmingsplan Prinsesselaankerk en onderliggende stukken ter inzage.

Het raadsbesluit, bestemmingsplan en onderliggende stukken zijn in te zien en te downloaden op www.beverwijk.nl, in het menu ‘Over Beverwijk’ én tijdens werkdagen in te zien in de publiekshal van het Stadskantoor van Beverwijk, President Kennedyplein 1. De publiekshal is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur. Ook kunt u tijdens deze periode het bestemmingsplan ‘Prinsesselaankerk’ inzien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord in de vestiging aan het Kerkplein te Beverwijk.

Beroep

Binnen deze termijn van zes weken kan tegen het besluit en het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • degenen die zienswijzen hebben ingebracht én belanghebbenden zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Ook kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van die afdeling.

Het beroep stelt u in door een ondertekende brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waarin u vermeldt: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee.

Op grond van artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan op 2 april 2010, de dag na afloop van de beroepstermijn, in werking, tenzij een voorlopige voorziening is aangevraagd.

Beverwijk, 17 februari 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk.

Naar boven