Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kampeerterreinen Bakkum en Geversduin’

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘Kampeerterreinen Bakkum en Geversduin’ gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 4 november 2010. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan betreft de twee kampeerterreinen Bakkum en Geversduin, gelegen in Bakkum en in Castricum. Vanwege het gegeven dat de vigerende bestemmingsplannen sterk zijn verouderd, is het niet mogelijk om langer in te spelen op de huidige behoefte aan de verschillende vormen van kampeermiddelen. Met dit bestemmingsplan wordt ingespeeld op de huidige en toekomstige vraag en mogelijkheden vanuit het (moderne) kampeergebruik.

Wijzigingen: De wijzigingen hebben onder andere betrekking op het gelijktrekken van de plangrens van het bestemmingsplan met de gemeentegrens, de locatie en de hoogte van de winterstalling op kampeerterrein Bakkum, het opnemen van een ontheffing voor niet-demontabele kampeermiddelen, enkele tekstuele aanpassingen en enkele wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen. Voor een compleet overzicht van wijzigingen, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.

Inzage: Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen met ingang van vandaag, 22 december 2010, gedurende zes weken, tijdens de openingstijden voor eenieder ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan de Zonnedauw 4 te Limmen. Tevens staat het plan op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Castricum www.castricum.nl.

Beroep: Vanaf de dag ná de terinzagelegging, kan gedurende zes weken (dus vanaf donderdag 23 december 2010 tot en met woensdag 2 februari 2011) beroep ingediend worden door belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de afdeling respectievelijk de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan, of voor het maken van een afspraak, kunt u telefonisch contact opnemen met het team Bouwen, Wonen en Bedrijven (telefoonnummer 0251-661186, mevrouw A. Slokker).

Castricum, 22 december 2010

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven