Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksweg 59–61 te Limmen’

Burgemeester en wethouders van Castricum maken, ter voldoening aan het bepaalde in de artikelen 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksweg 59–61 te Limmen’. Voordat het ontwerpbestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de raad, wordt de gelegenheid geboden om kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan en een zienswijze in te dienen.

Doel bestemmingsplan: Het doel van onderhavig bestemmingsplan betreft het planologisch mogelijk maken van de herontwikkeling van een voormalig bedrijfsperceel aan de Rijksweg 59–61 ten behoeve van woningbouw.

Begrenzing bestemmingsplan: Het plangebied wordt begrensd door de woonbebouwing aan de Molenweg ten westen, de provinciale weg N203 ten oosten, de panden Rijksweg 63 en 65 ten noorden en de bebouwing aan Rijksweg 55 en 57 ten zuiden van de planlocatie. Het planvoornemen vindt plaats op de percelen kadastraal bekend als de gemeente Limmen, sectie C, nummers 3681, 3968 en 3969.

Verzoek hogere waarde Wet Geluidshinder Rijksweg 59–61 te Limmen

Bij de gemeente Castricum is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde in het kader van het bestemmingsplan Rijksweg 59–61 te Limmen.

De binnen dit bestemmingsplan geprojecteerde woningen zijn gelegen binnen de geluidzone van de Rijksweg.

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand van de weg te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Rijksweg een hogere geluidbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidbelasting is echter lager dan de, in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor de te realiseren woningen, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 60 dB vanwege de Rijksweg.

Inzage: De stukken liggen met ingang van donderdag 23 december 2010 gedurende 6 weken ter inzage op de volgende wijzen:

  • bij de gemeentelijke locatie, afdeling Dienstverlening aan de Zonnedauw 4 te Limmen, gedurende de openingstijden:

    • maandag tot en met woensdag van 09.00 t/m 16.00 uur,

    • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur,

    • vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

  • digitaal op de website van de gemeente Castricum: www.castricum.nl

  • digitaal op de landelijke website voor informatie omtrent ruimtelijke plannen: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen: Gedurende bovengenoemde periode kan eenieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan en/of het verzoek hogere waarde Wet Geluidshinder. Zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en moeten worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Castricum, Postbus 1301, 1900 BH te Castricum. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt.

Castricum, 21 december 2010

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven