Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 14 december 2010, nr. IVV/FB/2010/24129, tot de vaststelling van de premiepercentages werknemersverzekeringen en volksverzekeringen voor de BES en het maximum dagloon voor de Wet ziekteverzekering BES

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

In overeenstemming met de Staatssecretaris van Financiën;

Gelet op artikelen 27 van de Wet algemene ouderdomsverzekering BES, 30 van de Wet algemene weduwen- en wezenverzekering BES, 7 van de Cessantiawet BES, 8 van de Wet ongevallenverzekering BES en 5, tweede lid, en 8 van de Wet ziekteverzekering BES;

Besluiten:

Artikel 1 Vaststelling premiepercentage Cessantiawet BES

Het premiepercentage, bedoeld in artikel 7, vierde lid, van de Cessantiawet BES,

wordt voor het jaar 2011 vastgesteld op 0,2%.

Artikel 2 Vaststelling premiepercentage Wet ongevallenverzekering BES

Het premiepercentage, bedoeld in artikel 8, derde lid, van de Wet ongevallenverzekering BES, wordt voor het jaar 2011 vastgesteld op 0,5%.

Artikel 3 Vaststelling premiepercentage Wet ziekteverzekering BES

Het premiepercentage, bedoeld in artikel 8, vierde lid, van de Wet ziekteverzekering BES, wordt voor het jaar 2011 vastgesteld op 1,6%.

Artikel 4 Vaststelling premiepercentage Wet algemene ouderdomsverzekering BES

Het premiepercentage, bedoeld in artikel 27 van de Wet algemene ouderdomsverzekering BES, wordt voor het jaar 2011 vastgesteld op 25,0%.

Artikel 5 Vaststelling premiepercentage Wet algemene weduwen- en wezenverzekering BES

Het premiepercentage, bedoeld in artikel 30 van de Wet algemene weduwen- en wezenverzekering BES, wordt voor het jaar 2011 vastgesteld op 1,3%.

Artikel 6 Vaststelling maximum dagloon Wet ziekteverzekering BES

Het bedrag, bedoeld in artikel 5, tweede lid, van de Wet ziekteverzekering BES wordt:

  • a. voor de werknemer voor wie een zesdaagse werkweek geldt vastgesteld op USD 93,48;

  • b. voor de werknemer voor wie een vijfdaagse werkweek of een werkweek van minder dan vijf dagen geldt vastgesteld op USD 112,18.

Artikel 7 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vaststelling premiepercentages sociale verzekeringen 2011 BES en vaststelling maximum dagloon Wet ziekteverzekering BES.

Artikel 8 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 14 december 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

Artikelen 1 tot en met 3 (werknemersverzekeringen)

Bij de artikelen 1 tot en met 3 zijn de premiepercentages van de betreffende werknemersverzekeringen per 1 januari 2011 vastgesteld. De verschuldigde premie wordt door de belastinginspecteur geheven van de werkgever door middel van afdracht op aangifte. Hierbij is hoofdstuk III van de Wet loonbelasting BES van overeenkomstige toepassing. Het premiepercentage wordt berekend over het loon van de werknemer. De premies voor de werknemersverzekeringen worden tegelijkertijd, maar niet in één percentage, geheven met de zorgverzekeringspremie. Voor de zorgverzekeringspremie worden afzonderlijke premiepercentages voor de werknemer en de werkgever vastgesteld door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in overeenstemming met de Minister van Financiën op grond van het Besluit zorgverzekering BES.

Artikelen 4 en 5 (volksverzekeringen)

Bij de artikelen 4 en 5 zijn de premiepercentages van de desbetreffende volksverzekeringen vastgesteld. De verschuldigde premie is verschuldigd door de verzekerde en wordt op aanslag geheven. Indien de verzekerde in dienstbetrekking werkzaam is, wordt de premie geheven door inhouding op het loon door de werkgever. Hierbij zijn de hoofdstukken III en VI van de Wet loonbelasting BES van overeenkomstige toepassing.

Artikel 6 (maximum dagloon Wet ziekteverzekering BES)

In artikel 6 wordt het maximumdagloon, bedoeld in artikel 5, tweede lid, van de Wet ziekteverzekering BES vastgesteld. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar de werknemer die een vijfdaagse werkweek of een werkweek van minder dan vijf dagen heeft en de werknemer die een zesdaagse werkweek heeft.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

Naar boven