Vaststelling bestemmingsplan Overteylingen, herziening Campo terrein

De gemeenteraad heeft op 16 december 2010 het bestemmingsplan Overteylingen herziening Campo terrein gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan Overteylingen, vastgesteld door de gemeenteraad op 13 maart 2008 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 2 november 2010.

Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan Overteylingen en omvat een aanpassing van de verkaveling van het bestemmingsplan Overteylingen voor een aantal percelen in het westelijk deel van het plangebied nabij de Rondtanderlaan en Papendrechtlaan in Sassenheim, het zogenoemde Campo-terrein.

De aanpassing van de verkaveling betekent dat 14 in plaats van 11 woningen kunnen worden gerealiseerd en dat in plaats van een aantal vrijstaande woningen een aantal twee-onder-een-kap woningen worden gerealiseerd.

De aanpassing van de verkaveling laat de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het bestemmingsplan Overteylingen ongewijzigd.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen uitsluitend de plantoelichting. De belangrijkste wijzigingen betreffen:

  • het beschrijven van de actuele stand van zaken ten aanzien van het op 2 november 2010 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland goedgekeurde bestemmingsplan Overteylingen

  • het beschrijven van de gevolgen van de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Naast de vermelde wijzigingen is sprake van een klein aantal tekstuele en redactionele wijzigingen van ondergeschikte aard.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van vrijdag 24 december 2010 tot en met donderdag 3 februari 2011 ter inzage.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit inzien bij het Contactcentrum in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 te Sassenheim.

(De openingstijden van het Gemeentekantoor zijn maandag 8.30 uur–13.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.)

Het vastgestelde bestemmingsplan en raadsbesluit kunnen digitaal (pdf-bestanden) geraadpleegd worden op de website van de gemeente Teylingen (www.teylingen.nl) via links die zijn te vinden onder de kopjes ‘plannen en projecten’, ‘Sassenheim’ en vervolgens de naam van het bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan is vóór 1 januari 2010 ter inzage gelegd. Dit betekent dat de digitale vereisten van de Wet ruimtelijke ordening niet gelden voor dit bestemmingsplan.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de genoemde inzagetermijn beroep instellen tegen het besluit van de raad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die redelijkerwijze niet in staat is geweest zijn zienswijze kenbaar te maken aan de gemeenteraad;

  • iedereen die beroep in wil dienen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 4 februari 2011 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de heer Jan Zandstra van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0252-783300.

Voorhout, 23 december 2010

Burgemeester en wethouders van Teylingen.

Naar boven