Bekendmaking nieuwe Gemeenschappelijke Regeling Zeeland Seaports

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:40 en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 26 van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen en artikel 22 van de Gemeenschappelijke Regeling Zeeland Seaports (nieuw), maakt het College van Gedeputeerde Staten van Zeeland namens de hierna genoemde bestuursorganen bekend, dat:

De Raden en Colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Vlissingen, Terneuzen en Borsele, en Provinciale Staten en het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland, ieder voor zich en voor wat betreft hun eigen bevoegdheden, hebben besloten de Gemeenschappelijke Regeling Zeeland Seaports (hierna: GR ZSP) in te trekken en gelijktijdig een nieuwe GR ZSP vast te stellen. De nieuwe GR ZSP treedt in werking per 1 januari 2011. Deze besluitvorming houdt verband met de verzelfstandiging van de GR ZSP per 1 januari 2011.

De nieuwe GR ZSP ligt vanaf 3 januari 2011 gedurende 4 weken ter inzage op het kantoor van Zeeland Seaports, Schelpenpad 2 te Terneuzen. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. Een afschrift van deze besluiten is kosteloos te verkrijgen op genoemd adres. De besluiten zijn eveneens te vinden op de website van Zeeland Seaports: www.zeelandseaports.com. Nadere informatie ter zake kunt u verkrijgen bij de juridische afdeling van Zeeland Seaports: tel.: 0115-647400.

Bekendmaking publiekrechtelijke besluiten Zeeland Seaports

Het Dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Zeeland Seaports (GR ZSP) maakt bekend dat in verband met de verzelfstandiging van de GR ZSP in de openbare vergadering van het Algemeen Bestuur Zeeland Seaports van 8 december 2010 is besloten tot:

  • Het vaststellen van de Havenbeheersverordening Zeeland Seaports 2011;

  • Het vaststellen van de Algemene Voorwaarden van de naamloze vennootschap N.V. Zeeland Seaports (deel A en B) met dien verstande dat de bepalingen ter zake van de gebruiksvergoedingen zoals opgenomen in deel A pas in werking treden op het moment dat het eveneens genomen besluit tot intrekking van de belastingverordeningen op een nog nader bekend te maken datum in werking treedt;

  • Het vaststellen van de de tarieven 2011 van Zeehavengeld, Binnenhavengeld, Precario- en Retributiebelasting;

  • Het intrekken van het directiestatuut vastgesteld op 12 oktober 2005;

  • Het verlenen van een mandaat door het bestuur van de GR ZSP en volmacht door de voorzitter van de GR ZSP aan de directeur van de N.V. Zeeland Seaports (NV ZSP) ten behoeve van het optreden namens de GR ZSP totdat de onderneming in de NV ZSP is ingebracht.

Het Dagelijks Bestuur van de GR ZSP maakt bekend dat zij in verband met vermelde verzelfstandiging in zijn vergadering van 8 december 2010 heeft besloten tot:

  • Het vaststellen van het Havenreglement Zeeland Seaports ter uitvoering van artikel 5.1 van de Havenbeheersverordening;

  • Het vaststellen van de navolgende besluiten:

  • Aanwijzing van de Havenmeester in de zin van de Havenbeheersverordening Zeeland Seaports 2011;

  • Aanwijzing van personen in de zin van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer;

  • De Havenmeester en zijn plaatsvervanger alsmede de Havencoördinator/Verkeersleider van de Gemeenschappelijk regeling Zeeland Seaports/N.V. Zeeland Seaports zijn op grond van dit besluit bevoegd tot het geven van verkeersinformatie dan wel verkeersaanwijzingen;

  • Aanwijzing bevoegde autoriteit in de zin van de Regeling bevoegde en regionale autoriteiten Loodsplichtbesluit 1995;

  • Aanwijzing bevoegde autoriteit in de zin van het vaststellingsbesluit Binnenvaartpolitiereglement;

  • Aanwijzing bevoegde autoriteit in de zin van het Scheepvaartreglement voor het Kanaal van Gent naar Terneuzen;

  • Mandaatbesluit Havenmeester GR ZSP/NV ZSP 2011.

Alle besluiten, met uitzondering van de bepalingen terzake van de gebruiksvergoeding (Algemene Voorwaarden deel A van de NV ZSP), treden in werking met ingang van 1 januari 2011.

De besluiten liggen met ingang van 3 januari 2011 vier weken voor eenieder ter inzage op het kantoor van Zeeland Seaports, Schelpenpad 2 te Terneuzen geopend maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Een afschrift van deze besluiten zijn kosteloos te verkrijgen op genoemd adres. De besluiten zijn eveneens te vinden op de website van Zeeland Seaports www.zeelandseaports.com Nadere informatie ter zake kunt u verkrijgen bij de juridische afdeling van Zeeland Seaports 0115-647400.

December 2010

Gedeputeerde Staten van Zeeland.
Naar boven