stcrt-2010-2063-001.png Vaststelling bestemmingsplan Transvaal

Burgemeester en wethouders van Leiden maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 7 januari 2010 het bestemmingsplan Transvaal gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het  gebied gelegen ten westen van het historische centrum van Leiden en beslaat een langgerekt gebied tussen de Rijn en de spoorlijn Den Haag−Amsterdam. De noordwestelijke begrenzing wordt gevormd door de spoorlijn en in het zuiden en oosten is het plangebied begrensd door de Rijn en het Galgewater. Het bestemmingsplangebied bestaat uit de Transvaal buurt rondom de Morsweg en het bedrijventerrein Rijn en Rail rondom de Amphoraweg.

Het bestemmingsplan legt in hoofdzaak de bestaande situatie vast  Er wordt in het bestemmingsplan één ontwikkelingslocatie opgenomen, te weten het realiseren van een parkeergarage nabij de Morspoort. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding met 2 kaarten, regels met bijlage en een toelichting met bijlagen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro toegezonden aan de inspecteur van het ministerie van VROM en Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Op 12 januari 2010 respectievelijk 1 februari 2010 hebben beiden aangegeven dat er geen bezwaar is tegen vervroegde publicatie van het vaststellingsbesluit.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 15 februari tot 29 maart 2010 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30 uur−17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Bij de informatiebalies van het stadhuis en Stadsbouwhuis is het bestemmingsplan verkrijgbaar. Een gedrukt exemplaar kost €  5,− en een gekleurde plankaart kost € 7.50,−.

Ook is mogelijk om voornoemde stukken in te zien via www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Tijdens de hiervoor genoemde inzage termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbende die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven