Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 13 december 2010, CZ/TSZ-3038835, houdende wijziging van de Regeling celtransplantatie

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 2, eerste lid, onder a, en 5 van de Wet op bijzondere medische verrichtingen;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 6 van de Regeling celtransplantatie komt te luiden:

Artikel 6

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2011.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 31 december 2010.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

De Regeling celtransplantatie is op 13 oktober 2010 in de Staatscourant gepubliceerd (stcrt 2010, 15926). In artikel 6 daarvan werd toen bepaald dat de regeling in werking treedt op 1 januari 2011.

Opmerkingen vanuit de sector maken het echter noodzakelijk dat op de korte termijn nog enige inhoudelijke wijzigingen in de Regeling celtransplantatie worden aangebracht.

Inwerkingtreding van de Regeling celtransplantatie zou tot gevolg hebben dat na die datum ook het gebruik van sommige celpreparaten of -producten in situaties die niet (meer) tot de onderzoeksfase worden gerekend, is verboden. Een dergelijk gevolg is bij het opstellen van de Regeling celtransplantatie niet beoogd.

Om te voorkomen dat in de periode tot dat de regeling inhoudelijk gewijzigd is de zorgverleners bedoelde (cel)preparaten en producten niet meer kunnen toepassen buiten de context van onderzoek, zal de inwerkingtreding van de Regeling celtransplantatie worden opgeschort. De onderhavige regeling voorziet in een opschorting tot 1 juli 2011.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven