Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 10 december 2010, nr. 159298, houdende wijziging van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten (vaststelling jachtaktezegels en formulieren 2011)

De Staatsecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op artikel 38, tweede lid, van de Flora- en faunawet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste, tweede en derde lid wordt het zinsdeel ‘geldig van 1 april 2010 tot en met 31 maart 2011’ telkens vervangen door: geldig van 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012.

2. In het eerste lid wordt het zinsdeel ‘blauwe achtergrond (kleuraanduiding PMS 5275)’ vervangen door: marineblauwe achtergrond (kleuraanduiding Pantone 312).

3. In het tweede lid wordt het zinsdeel ‘bruine achtergrond (kleuraanduiding PMS 470)’ vervangen door: turquoise achtergrond (kleuraanduiding Pantone 326).

4. In het derde lid wordt het zinsdeel ‘paarse achtergrond (kleuraanduiding PMS 4985)’ vervangen door: indigo achtergrond (kleuraanduiding Pantone 2587).

B

De bijlagen 2 tot en met 6 behorende bij de artikelen 1 en 2 van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten worden vervangen door onderscheidenlijk de bijlagen 1 tot en met 5 bij deze regeling.

C

ARTIKEL II

Deze regeling treedt inwerking met ingang van 1 april 2011 met uitzondering van artikel I, onderdeel C, dat in werking treedt met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 10 december 2010

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

H. Bleker.

BIJLAGE 1 BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL B

Bijlage 2 als bedoeld in artikel 1, tweede lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten.

Buitenzijde akte

Buitenzijde akte

Binnenzijde akte

Binnenzijde akte

BIJLAGE 2 BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL B

Bijlage 3 als bedoeld in artikel 1, derde lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten.

Buitenzijde akte

Buitenzijde akte

Binnenzijde akte

Binnenzijde akte

BIJLAGE 3 BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL B

Bijlage 4 als bedoeld in artikel 2, eerste lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten.

BIJLAGE 4 BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL B

Bijlage 5 als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten.

BIJLAGE 5 BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL B

Bijlage 6 als bedoeld in artikel 2, derde lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten.

BIJLAGE 6 BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL C

Bijlage 8 als bedoeld in artikel 3, tweede lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten.

BIJLAGE 7 BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL C

Bijlage 10 als bedoeld in artikel 3, vierde lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten.

TOELICHTING

Met de onderhavige wijziging van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten worden de kleur en het opschrift van de door de korpschef van het regionale politiekorps op de jachtakte aan te brengen zegels vastgesteld voor de periode 1 april 2010 tot en met 31 maart 2011.

De aanpassing van de jachtaktezegels wordt aangegrepen om het model van de valkeniersakte en het model van de kooikersakte opnieuw vast te stellen, evenals het aanvraagformulier voor beide aktes. Het betreft wijzigingen in de opmaak en enkele wijzigingen van technische aard ten opzichte van de modellen zoals deze tot op heden golden. In de aanvraagformulieren is tevens een aantal wijzigingen doorgevoerd om daarmee de administratieve lasten te verlagen. Een aantal vragen in het aanvraagformulier zijn geschrapt en bij een herhaalde aanvraag hoeven minder gegevens te worden meegestuurd.

Deze regeling treedt in werking op 1 april 2011, in overeenstemming met het beleid inzake de vaste verandermomenten. Een uitzondering hierop is artikel I, onderdeel C, betreffende de modellen voor de aanvraagformulieren, dat in werking treedt de dag na publicatie in de Staatscourant. Hierdoor kunnen aanvragers nu al het vereenvoudigde formulier gebruiken.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

H. Bleker.

Naar boven