Ontwerpbestemmingsplan Harkema bedrijventerrein De Bosk

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen maken bekend, dat vanaf woensdag 22 december 2010 tot en met 1 februari 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Harkema bedrijventerrein De Bosk’ ter inzage ligt. Het ontwerpplan kunt u inzien bij de afdeling Ruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt het ontwerpplan ook digitaal raadplegen. Zie hiervoor onze website www.achtkarspelen.nl (Informatie over → Leefomgeving en wonen → Ruimtelijke plannen).

Het plangebied wordt globaal begrensd door het sportpark De Bosk in het noorden, de weg De Bosk in het oosten, de Nijewei in het zuiden en de Betonwei in het westen. Het bestemmingsplan wordt opgesteld in het kader van het project ‘Actualisering Bestemmingsplannen Achtkarspelen’. Dit betreft een integrale herziening van de geldende bestemmingsplannen. Het doel van dit project is te komen tot een actualisatie en standaardisatie van de planologische regelingen (afgemeten aan het beleid van rijk, provincie en gemeente) en de afstemming van de regelingen in de verschillende deelgebieden.

Het plan is er op gericht om de bestaande situatie in het plangebied vast te leggen en gewenste ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken. Er worden twee hoofdfuncties onderscheiden:

  • woonfunctie

  • bedrijfsfunctie

Uitgangspunt is dat alle bestaande woningen en bedrijven in het gebied overeenkomstig het huidige gebruik worden bestemd. Bedrijven in de milieucategorie 3 en hoger volgens de publicatie Bedrijven en Milieuzonering van de VNG worden niet toegelaten. Bestaande bedrijven, die al tot een hogere categorie behoren, zullen specifiek worden bestemd. Voor een aantal woonpercelen geldt, dat de bestemming kan worden gewijzigd in een bedrijfsbestemming. In het plangebied komt verder een zogenaamde ‘open plek’ voor, die ruimte biedt voor de bouw van een vrijstaande woning. De agrarische percelen in het plangebied zullen hun huidige functie behouden.

Zienswijzen

Tijdens de bovengenoemde termijn kunt u uw zienswijze over het ontwerpplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Dit kan per brief, e-mail of mondeling (op afspraak). Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering.

Brief

Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail

Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Koos Matthijs, tel. (0511) 548182 of Roel Gebben, tel. (0511) 548187. Om termijnoverschrijding te voorkomen verzoeken wij u om tijdig (voor 20 januari 2011) een afspraak te maken.

Als u een zienswijze indient kunt u er voor kiezen uw zienswijze nader toe te lichten in een hoorcommissie. Deze hoorcommissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken kunt u dit bij uw zienswijze aangeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, team Plannen en Beleid, Koos Matthijs, tel (0511) 548182 of Roel Gebben, tel. (0511) 548187.

Buitenpost, 21 december 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

T.J. van der Zwan,

burgemeester.

E. van der Sluis,

secretaris.

Naar boven