Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Drachten’

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Drachten’ ter inzage ligt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbestemmingsplan is in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande stedenbouwkundige structuur en de binnen het plangebied aanwezige functies. Het heeft overwegend een conserverend karakter.

Het plangebied betreft het centrumgebied en omgeving van Drachten. De begrenzing van het plangebied wordt in grote lijnen gevormd door:

  • in het noorden: De Langewest/Vogelzang;

  • in het oosten: Torenstraat/De drift/Burgemeester Wuiteweg;

  • in het zuiden: Gauke Boelensstraat/Kiryat-Onoplein/Berglaan;

  • in het westen: Oude Nering/J.M. Houwenstraat/Reidingweg.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart, voorschriften en een toelichting en vervangt zeven vigerende bestemmingsplannen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Drachten’ ligt met ingang van vrijdag 17 december 2010 t/m 27 januari 2011 (6 weken) tijdens kantooruren op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl). Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk/mondeling tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Naar boven