Ontwerp-exploitatieplan Bemmer IV Beek en Donk

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maken op grond van artikel 6.14 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp-exploitatieplan ‘Bemmer IV’ en de bijbehorende stukken met ingang van 20 december 2010 tot en met 31 januari 2011, voor iedereen ter inzage liggen bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek, Koppelstraat 37 in Beek en Donk. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.laarbeek.nl. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt, dat de kosten voor inrichting van de openbare ruimte en andere gemeentelijke kosten, die met ontwikkeling van het bestemmingsplan ‘Bemmer IV’ zijn gemoeid, gedragen worden door degenen die op grond van het bestemmingsplan een bouwrecht krijgen (exploitatiebijdrage). Niet alle gronden binnen dit gebied zijn in eigendom bij de gemeente.

Het plangebied Bemmer IV ligt ten noorden van de kern Beek en Donk, direct grenzend aan het bestaande bedrijventerrein Bemmer. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Zuid-Willemsvaart. De noordelijke begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de N279. De Vonderweg, die de scheiding met het bestaande bedrijventerrein Bemmer vormt, is de zuidelijke grens van het plangebied.

In het ontwerp-exploitatieplan wordt het verhaal van de kosten van grondexploitatie geregeld met betrekking tot de in het exploitatiegebied gelegen gronden. Het ontwerp-exploitatieplan bestaat uit een toelichting en de exploitatieopzet. Vanwege de aard en inhoud is dit exploitatieplan met name bedoeld voor grondeigenaren in het exploitatiegebied.

Gedurende de inzagentermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken tegen het ontwerp-exploitatieplan. Er moet gemotiveerd aangegeven worden op welke onderdelen van het ontwerp-exploitatieplan de reacties betrekking hebben. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0492-469 878.

Naar boven