Ontwerpbestemmingsplan ‘Deest ontzanding’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Deest ontzanding’ ter inzage ligt.

Begrenzing plangebied, aard bestemmingsplan

Het plan maakt zandwinning in het gebied ten zuidoosten van de kern Deest mogelijk. De zandwinlocatie zal na beëindiging van de zandwinning worden ontwikkeld tot natuur- en recreatiegebied. Deze ontwikkeling draagt bij aan een hoogwaardige leefkwaliteit van het nieuwe woongebied De Gaarden.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, met het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit en de aan het ontwerpbestemmingsplan ten grondslag liggende onderzoeken, vanaf 16 december 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de afdeling VROM. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

Bovengenoemde stukken kunnen ook op de website van de gemeente Druten worden geraadpleegd (www.druten.nl. → gemeentelijke organisatie → actueel → bekendmakingen → ontwerpbestemmingsplan ‘Deest ontzanding’) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpvaststellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA DRUTEN). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de baliemedewerkers van de afdeling VROM via doorkiesnummer 0487-580 108 of 0487-580 109, maar ook op de informatieavond op 6 januari 2011 in ’t Trefpunt van 19:00 uur–20:30 uur. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. De ter inzage gelegde stukken kunnen tijdens bovengenoemde termijn worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Informatie:

Mirella Brienissen 0487-580124

Naar boven