Beleidsnota Flora- en faunawet 2010 vastgesteld

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken bekend dat zij op 19 oktober 2010 de ‘Beleidsnota Flora- en faunawet 2010’ hebben vastgesteld. Tevens is de Nota van Zienswijzen vastgesteld.

Inhoud van het besluit

Op 1 april 2002 is de Flora- en faunawet in werking getreden. Op grond van deze wet zijn verschillende taken en bevoegdheden aan de provincies toebedeeld. De provincie Noord-Brabant heeft in 2006 de ‘Beleidsnota uitvoering Flora- en faunawet vastgesteld’. Op grond van de evaluatie, het landelijk Beleidskader faunabeheer en enkele wetswijzigingen is de beleidsnota herzien.

De ‘ontwerp Beleidsnota Flora- en faunawet’ heeft van 21 juni t/m 8 augustus 2010 ter inzage gelegen in het Provinciehuis, is verzonden naar belanghebbende instanties en is gepubliceerd op de website van de provincie.

Gedurende deze periode heeft een ieder zijn zienswijze hierover kenbaar kunnen maken.

De zienswijzen zijn verwerkt in een Nota van Zienswijzen.

Indien u nog vragen heeft over het provinciale beleid, kunt u contact opnemen met Maurice ten Tije, tel. 073-6812719. Voor vragen met betrekking tot ontheffingverlening, kunt u contact opnemen met de Stichting Faunabeheereenheid te Tilburg 013-5450800.

De Beleidsnota is (vanaf heden) te downloaden van onze website www.brabant.nl/floraenfauna of u kunt via e-mail Groenewetten@brabant.nl een digitale versie opvragen.

’s-Hertogenbosch, december 2010

Naar boven