Overeenkomst voorwaarden aanleg Boerenlandvariant N201

De gemeente Haarlemmermeer, de luchthaven Schiphol, de provincie Noord-Holland en het rijk zijn een wijziging overeengekomen van het ontwerp van het deelproject Schiphol Rijk, een deelproject van het project N201. Partijen hebben daarbij gekozen voor de zgn. Boerenlandvariant volgens het gestrekte tracé. De afspraken die zijn gemaakt zijn vastgelegd in een Overeenkomst voorwaarden aanleg Boerenlandvariant N201. Deze overeenkomst is november 2010 door alle partijen ondertekend.

In de overeenkomst zijn de voorwaarden voor de aanleg van de Boerenlandvariant opgenomen. Voorts is bepaald dat de N201 zal worden verlegd indien in de toekomst het besluit wordt genomen tot aanleg van een parallelle Kaagbaan. De overeenkomst bevat een alternatief voor deze verlegging en afspraken over de financiering ervan.

De overeenkomst wordt gedurende een half jaar ter inzage gelegd bij de provincie Noord-Holland in Haarlem, het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag (locatie Koningskade 4) en de gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp.

Naar boven