Vastgesteld bestemmingsplan De Halstraat

Burgemeester en wethouders van Stein maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 18 november 2010 het bestemmingsplan Halstraat met de bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan De Halstraat maakt een school mogelijk op de huidige locatie van basisschool De Brök, alsmede een kinderdagverblijf en 29 zorgtoegankelijke woningen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De meest relevante wijzigingen zien op de volgende zaken:

  • * het plangedeelte dat betrekking had op de hoogbouw van 10 bouwlagen op de hoek van de Halstraat-Heerstraat is weggelaten uit het definitieve plan, mede naar aanleiding van een groot aantal zienswijzen tegen deze hoogbouw;

  • * het facetbestemmingsplan archeologie dat in de tussentijd is vastgesteld, is verwerkt in het plan;

  • * het bouwvlak ten behoeve van de smalle brede school is naar aanleiding van de concrete bouwplannen verkleind en bepaald is dat 100% mag worden bebouwd;

  • * met de verkleining van het bouwvlak hangt samen dat een bijgebouwenvlak is gecreëerd, waarin bijgebouwen van maximaal 100 m2 met een hoogte van 3 meter kunnen worden opgericht;

  • * de bouwhoogte ten behoeve van de smalle brede school is naar aanleiding van de concrete bouwplannen aangepast van 8 meter naar 6 meter aan de randen van het bouwvlak, binnenin is deze voor een klein gedeelte verhoogd tot 10 meter en in het overige bouwvlak wordt 9 meter aangehouden;

  • * in de planregels is in artikel 3, lid 2c sub 2 en artikel 4, lid 2c sub 2 de hoogte van erfafscheidingen teruggebracht van 3 naar 2 meter;

  • * in de toelichting in de paragrafen 3.7 en 4.3 is de motivering omtrent het aantal parkeerplaatsen verduidelijkt;

  • * in de toelichting in paragraaf 3.2.3 is de motivering omtrent externe veiligheid uitgebreid en

  • * in de toelichting in paragraaf 5.1 is naar aanleiding van het sluiten van de anterieure overeenkomst de tekst gewijzigd.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt vanaf dinsdag 21 december 2010, tijdens kantooruren, gedurende zes weken tot en met 31 januari 2011 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij Afdeling Publiekszaken, gedurende openingsuren.

Tevens is het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken digitaal beschikbaar via www.gemeentestein.nl (actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen uitsluitend belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit voor het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening tot schorsing is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stein, 15 december 2010

Burgemeester en Wethouders van Stein,

A.C. Barske,

burgemeester.

G.W. Goedmakers,

secretaris

Naar boven