Kennisgeving ontwerp-geluidsaneringsprogramma ‘Oldenzaal - Nederlandse grens’

Vanaf woensdag 15 december 2010 ligt het ontwerp-geluidsaneringsprogramma ‘Oldenzaal - Nederlandse grens’ ter inzage. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u in deze periode kennis nemen van en uw mening geven over de inhoud van het onderwerp.

Achtergrond

Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma is opgesteld vanwege toename van het railverkeer op het traject Oldenzaal - Nederlandse grens. Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma bevat 12 bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan te vragen hogere waarden voor het geluidsniveau vanwege de spoorweg. De woningen liggen in de gemeente Losser en de gemeente Oldenzaal. Een aantal van de woningen waarvoor een hogere waarde wordt aangevraagd, is een saneringswoning.

Waar kunt u het ontwerp-geluidsaneringsprogramma inzien?

Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma ‘Oldenzaal - Nederlandse grens’ ligt gedurende zes weken vanaf 15 december 2010 tot en met 25 januari 2011 tijdens reguliere openingstijden ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeente Oldenzaal, bezoekadres: Ganzenmarkt 1 te Oldenzaal.

  • Gemeente Losser, bezoekadres: Raadhuisplein 1 te Losser.

Hoe kunt u reageren?

U kunt gedurende de gehele reactietermijn uw schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen bij ProRail, t.a.v. afdeling GJZ, Postbus 2038, 3500 GA Utrecht, onder vermelding van ontwerp-saneringsplan Oldenzaal - Nederlandse grens of via het gemeentehuis van Losser of Oldenzaal.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij de volgende contactpersonen:

Gemeente Losser

M. Vlottes, telefoon 0598-65 88 78

e-mail: m.vlottes@losser.nl

Gemeente Oldenzaal

A. Koers, telefoon 0541-58 81 67

e-mail: a.koers@oldenzaal.nl

ProRail

J.L. van Barreveld, telefoon 088-231 15 15

e-mail: jeannette.vbarreveld@prorail.nl

Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven, wordt u vriendelijk verzocht dit vóór 26 januari 2011 kenbaar te maken.

Wat gebeurt er met uw reactie?

ProRail bundelt alle zienswijzen. ProRail draagt zorg voor de beantwoording van de zienswijzen in een reactienota. Aan diegenen die een zienswijze hebben ingediend, zal deze reactienota worden verzonden. De zienswijzen en de reactienota maken uiteindelijk deel uit van het saneringsprogramma dat door ProRail naar de Minister van Infrastructuur en Milieu zal worden gezonden. Op basis van het saneringsprogramma stelt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de maatregelen en de hogere waarden vast. Tegen dit besluit staan bezwaar en beroep open. De gebundelde zienswijzen kunnen na de reactietermijn bij ProRail worden opgevraagd.

Voor meer informatie over de inhoud van het geluidsaneringsprogramma kunt u contact opnemen met de heer H. Zandberg, telefoon 088-231 5843.

Reageren?

Uw mening telt als het gaat om besluiten over belangrijke infrastructurele voorzieningen. Door te reageren op plannen kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat plaatselijke belangen beter worden beschermd. Ook kunt u aandacht vestigen op eventuele onjuistheden of onvolkomenheden. Reageren kunt u vanaf 15 december 2010 tot en met 25 januari 2011 schriftelijk, mondeling en online via een reactieformulier op internet.

Naar boven