Vaststelling bestemmingsplan Gouweknoop

Het college van Zuidplas maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Zuidplas op 2 november 2010 het bestemmingsplan Gouweknoop gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 16 december 2010 gedurende zes weken tijdens openingsuren voor een ieder ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpGouweknoop-Va01). Het plan is ook te downloaden vanaf de .FTP server van de gemeente (http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl/). Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als .pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl).

Bestemmingsplan Gouweknoop

Het plangebied van het deelgebied Gouweknoop bedraagt circa 250 ha en wordt begrensd door het lint langs de Middelweg aan de westzijde, de Zuidelijke Dwarsweg en het Gouwepark aan de noordzijde, de Noord Ringdijk aan de oostzijde en de Provincialeweg aan de zuidzijde.

Planologische uitgangspunten

Het betreft een uitwerking van het Intergemeentelijk Structuurplan Zuidplas. Verder worden onder andere kaders geboden voor de Moordrechtboog als nieuwe verbinding tussen A20 en de A12 en een ecologische verbinding.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Zuidplas, 15 december 2010

Het college van Zuidplas.

Naar boven