Kennisgeving MERMoordrechtboog

Het college van Zuidplas maakt ingevolge artikel 7.26e van de Wet Milieubeheer bekend dat de gemeenteraad van Zuidplas het bestemmingsplan Gouweknoop gewijzigd heeft vastgesteld. Hiermee is tevens het MER Moordrechtboog vastgesteld. De uitkomsten van het MER, alsmede de behandeling van de tegen het MER ingediende zienswijzen en het toetsingsadvies van de commissie MER, zijn meegenomen in het bestemmingsplan. Volledigheidshalve ligt het MER gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van 16 december 2010 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tevens is het MER digitaal beschikbaar op www.zuidplas.nl.

Bestemmingsplan Gouweknoop

Het plangebied van het deelgebied Gouweknoop bedraagt circa 250 ha en wordt begrensd door het lint langs de Middelweg aan de westzijde, de Zuidelijke Dwarsweg en het Gouwepark aan de noordzijde, de Noord Ringdijk aan de oostzijde en de Provincialeweg aan de zuidzijde.

Planologische uitgangspunten

Het betreft een uitwerking van het Intergemeentelijk Structuurplan Zuidplas. Verder worden onder andere kaders geboden voor de Moordrechtboog als nieuwe verbinding tussen A20 en de A12 en een ecologische verbinding.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks beroep aan te tekenen tegen het MER. De resultaten van en reacties op het MER Moordrechtboog zijn meegenomen in het bestemmingsplan Gouweknoop. Dit bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld op 2 november 2010. Het bestemmingsplan ligt vanaf 16 december 2010 ook gedurende 6 weken ter inzage. Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep aantekenen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wij verwijzen voor meer informatie kortheidshalve naar de betreffende publicatie of de site www.zuidplas.nl.

Zuidplas, 15 december 2010

Het college van Zuidplas.

Naar boven