Gewijzigde vaststelling uitwerkings- en wijzigingsplan ‘Velmolen Buiten’

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat met ingang van donderdag 16 december 2010 gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 26 januari 2011, het gewijzigd vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan ‘Velmolen Buiten’ ter inzage ligt.

Het uitwerkings- en wijzigingsplan betreft een nadere uitwerking van het globale bestemmingsplan ‘Velmolen Oost’ en biedt als zodanig een gedetailleerd juridisch-planologisch kader voor de realisatie van een duurzame woonwijk in het gebied ‘Velmolen Oost’ (Uden Zuid). De woonwijk heeft een duurzaam karakter en voorziet in de bouw van 67 woningen met bijbehorende tuinen en erven en in de aanleg van openbaar gebied. De gewijzigde vaststelling houdt kort gezegd verband met een nadere uitwerking van de in het plan opgenomen waterparagraaf, het aanpassen van de maatvoeringeisen op onderdelen en het alsnog toevoegen van de mogelijkheid tot realisatie van een appartementengebouw.

Het gewijzigd vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan ligt ter inzage tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder Wonen en leven/projecten en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het vaststellingsbesluit ligt met de relevante stukken vanaf donderdag 16 december 2010 in het kader van de beroepstermijn voor een periode van 6 weken tijdens de openingstijden ter inzage, bij de centrale balie van de dienst Publiekzaken op het Gemeentehuis, Markt 145. Het plan is eveneens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.uden.nl. Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift dient aan te geven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het vaststellingsbesluit. Na afloop van de beroepstermijn van 6 weken kunnen bovendien geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het vaststellingsbesluit en daarmee het uitwerkings- en wijzigingsplan treedt daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn in werking, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Uden, 15 december 2010

Burgemeester en wethouders van Uden,

de secretaris,

J.M. Smarius.

De burgemeester,

H.A.G. Hellegers.

Naar boven