Ter inzage ontwerpbestemmingsplan Rottum – Nij San Rotten

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 17 december 2010 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure het ontwerpbestemmingsplan ‘Rottum – Nij San Rotten’ met bijbehorende stukken en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan (met bijbehorende stukken) en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan zijn tevens digitaal raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website: www.skarsterlan.nl/bestemmingsplannen/Rottum.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat de planologisch-juridische regeling voor de nieuwste woonuitbreiding van Rottum. Het plangebied ligt ten westen van de woonbuurt in het dorp tussen de Binnendyk en de Oude Postweg. Het plangebied bestrijkt totaal ca. 5,8 ha. en sluit aan bij het eerder gerealiseerde nieuwbouwplan, de Molenlaan. De nieuwe wijk Nij Sân Rotten zal gefaseerd worden ontwikkeld waarbij onderscheid is gemaakt tussen woningen die tot en met het jaar 2015 en woningen die na dat jaar kunnen worden gerealiseerd. De noord- en de westrand van het plangebied (inclusief de voormalige woonboerderij aan de Binnendyk 14) beslaan de eerste fase van de uitbreiding; het zuidwestelijke deel van het plangebied beslaan de fasen die na 2015 kunnen worden gebouwd. Tot en met 2015 is er ruimte voor maximaal 25 (half-) vrijstaande woningen (4 van de halfvrijstaande woningen kunnen worden ingevuld met zorgwoningen) en 12 zorgappartementen of 4 reguliere woningen en/of appartementen in de voormalige woonboerderij Binnendijk 14. Het programma na 2015 (fase 2) heeft een plancapaciteit van maximaal 23 woningen; in de toekomst is een vervolg mogelijk in de vorm van fase 3.

In de Plantoelichting van het ontwerpbestemmingsplan wordt tevens ingegaan op aspecten betreffende de gemeentelijke welstandsnota; buiten de voormalige woonboerderij aan de Binnendijk 14 zal in het plangebied fase 1 welstandsvrij mogen worden gebouwd. Het door de raad hierover te nemen besluit zal onderdeel gaan uitmaken van de Welstandsnota Skarsterlân.

Eenieder kan gedurende de genoemde termijn van ter inzage ligging bij de gemeenteraad zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de daarin omschreven aspecten betreffende de welstandsnota, naar voren brengen op de volgende wijzen:

  • schriftelijk : adres Herema State 1, 8501 AA Joure, postadres: postbus 101, 8500 AC Joure;

  • per e-mail; e-mailadres: info@skarsterlan.nl onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Rottum – Nij Sân Rotten.

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen, echter alleen na afspraak met een medewerker van de afdeling Ruimte via het Afsprakenburo (tel. 0513-481325). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan, waarbij de raad de eventueel ingediende zienswijze(n) betrekt.

Joure, 15 december 2010

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester,

G.J. Kuiper.

Secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven