Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening bestemming Verkeer - Onverhard’

De gemeente Wierden heeft voor het verbeteren van het fietsnetwerk in Wierden subsidie toegezegd gekregen van de provincie vanuit het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied en Investeren in Overijssel. De meeste fietspaden worden aangelegd in het kader van de Landinrichtingen Rijssen en Enter. De Dienst Landelijk Gebied zal de uitvoering voorbereiden. Van de meeste fietspaden is het tracé op hoofdlijnen bekend.

Een aantal van de aan te leggen fietspaden is deels gepland over zandwegen die in het bestemmingsplan Buitengebied 2009 zijn bestemd als Verkeer - Onverhard (V-O). Fietspaden passen niet binnen deze bestemming. Om binnen deze bestemming fietspaden mogelijk te maken is voorliggende bestemmingsplanherziening opgestart.

Terinzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening bestemming Verkeer - Onverhard’ staat vanaf 16 december 2010 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen. Vanaf dat moment is het plan ook gedurende 6 weken in te zien bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan? Dan kunt u tot en met 26 januari 2010 reageren (zienswijze indienen). Dat kunt u op drie manieren doen:

  • U kunt een brief sturen naar gemeente Wierden, postbus 43, 7640 AA Wierden.

  • U kunt op www.wierden.nl/zienswijze een zienswijze indienen.

  • U kunt een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Vervolg

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan, eventueel gewijzigd, vastgesteld. Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek, op de website van de gemeente en op www.officielebekendmakingen.nl .

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, dan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven