Goedkeuring bestemmingsplan ‘Burgweg’

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Utrecht op 30 november 2010 een nieuw besluit hebben genomen over de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Burgweg’. Het eerdere besluit van 8 september 2009 van Gedeputeerde Staten is door de Raad van State vernietigd.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan ‘Burgweg’ voorziet in een nieuwe bestemming voor het terrein van het voormalige Mobilisatiecomplex (MOB-complex) aan de Burgweg te Odijk. Dit bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor vestiging van bedrijven die gericht zijn op agrarische dienstverlening, met de mogelijkheid van een dienstwoning. Daarnaast is op het noordelijke gedeelte van het terrein het gebruik als cultuurgrond toegestaan.

Inhoud goedkeuringsbesluit

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan opnieuw goedgekeurd, met uitzondering van:

  • delen van de bestemming ‘Agrarisch – Cultuurgrond’ en ‘Bedrijf – Agrarische dienstverlening’ (voor zover een en ander op de plankaart nader is aangegeven);

  • artikel 5 lid 2 van de voorschriften; voor zover het betreft de tekst; ‘licht- en andere masten, aanwijsborden, verkeerstekens: 10 meter, één en ander met uitzondering van een strook van 10 meter aan beide zijden van de nieuwe ontsluitingsweg.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 16 december 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Bunnik, Singelpark 1 te Odijk. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘ Ruimtelijke plannen’.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende de termijn van tervisielegging (16 december 2010 tot en met 26 januari 2011) beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • degenen die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten hebben gewend met bedenkingen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Voor zover het besluit zich strekt tot onthouding van goedkeuring kan beroep worden ingesteld door eenieder.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt gedaan, wordt de werking van dit besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven