Onherroepelijk bestemmingsplan ‘I Buitengebied (Eikenburg)’

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 21 september 2010 het bestemmingsplan ‘I Buitengebied (Eikenburg)’ vastgesteld.

Het plangebied is gelegen tegen de grens van het stedelijk gebied in het buitengebied ten zuiden van Eindhoven. Het betreft de gronden waarop bebouwing is gelegen van het landgoed Eikenburg. Ten westen van het plangebied ligt de Aalsterweg, ten oosten ligt de Roostenlaan, en ten zuiden van het plangebied ligt de Van der Beken Pasteelweg en parallel daaraan de A2/A67. Ten noorden van het plangebied is gelegen de woonwijk ‘Kortonjo’.

Het bestemmingsplan voorziet in aanpassing van de bestemming ‘Maatschappelijke doeleinden’ ten behoeve van de reeds aanwezige functies en ten behoeve een te vestigen ‘financial campus’ in de gebouwen van Landgoed Eikenburg. Het bestemmingsplan draagt bij aan een door de Gemeente Eindhoven gewenste duurzame ontwikkeling van het gebied.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft van 30 september 2010 tot en met 10 november 2010 voor iedereen ter inzage gelegen. Tegen het besluit van de gemeenteraad is geen beroep ingesteld. Gelet hierop is het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn, op 12 november, onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan is op werkdagen in te zien bij de Informatiebalie van het Ondernemersplein van de gemeente Eindhoven in het Kennedy Business Center aan het Kennedyplein 200 (openingstijden: ma van 09.00 tot 19.00 uur en di t/m vrij van 09.00−16.00 uur). Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt. Dit kan door twee werkdagen voorafgaand aan het moment waarop men een afspraak wenst een e-mail te sturen naar ondernemersplein@eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040.

Ook bestaat de mogelijkheid om een digitale versie van dit bestemmingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Naar boven