stcrt-2010-1996-001.png Bestemmingsplan ‘Gorredijk Rondweg - De Leijen 13 e.o.’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 1 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Gorredijk Rondweg - De Leijen 13 e.o.’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Met ingang van maandag 15 februari 2010 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Beetsterzwaag (bij de receptie). De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.opsterland.nl. (wonen, werken & inkomen / bouwen & wonen / ruimtelijke plannen / bestemmingsplannen / ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding)). Het plan kan ook geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/.

Strekking van het bestemmingsplan

Bij besluit van 4 december 2007 heeft de provinsje Fryslân alsnog goedkeuring onthouden aan een plandeel van het bestemmingsplan ‘Gorredijk - Rondweg’. Het bestemmingsplan ‘Gorredijk Rondweg - De Leijen 13 e.o.’ voorziet in een planologische correctie van dit plandeel. Het gaat daarbij om een juiste planologische afstemming tussen de aan te leggen rondweg en het ter plaatse aanwezige agrarische bedrijf op het adres De Leijen 13 te Gorredijk.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het betreft wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

11 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Opsterland.

Naar boven