Vaststelling bestemmingsplan ‘Functieverandering Apeldoornseweg – Waterstraat’

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 25 november 2010 het bestemmingsplan ‘Functieverandering Apeldoornseweg – Waterstraat’ vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Functieverandering Apeldoornseweg – Waterstraat’ bevat de juridisch-planologische regeling voor de verandering van 2 agrarische bedrijven naar woondoeleinden, waarbij in ruil voor de sloop van alle agrarische bedrijfsgebouwen, naast de herbouw van de twee bestaande bedrijfswoningen, één nieuwe woning wordt teruggebouwd.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen op het scherm door bijvoorbeeld uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart.

U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG001Waterstr-VBP1 of deze link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG001Waterstr-VBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:

http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.BG001Waterstr-VBP1 .

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en overige stukken liggen met ingang van 15 december 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.00 uur en op woensdag van 8.00–20.00 uur. Het besluit en het plan zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 14 december 2010

Naar boven