Ontwerpbestemmingsplan ‘Oostdijk West’

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat vanaf donderdag 16 december 2010 tot en met woensdag 26 januari 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostdijk West’ (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer 0113-395395. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.reimerswaal.nl, vervolgens onder ‘Reimerswaal’, ‘Wet- en regelgeving’, ‘Bestemmingsplannen’, ‘Kom Oostdijk’, ‘Ontwerpbestemmingsplan “Oostdijk West”’. Hier vindt u ook de link naar www.ruimtelijkeplannen.nl, alwaar u het digitale plan kunt raadplegen. Vanaf 3 januari 2011 kunt u terecht op onze vernieuwde website www.reimerswaal.nl en kunt u het bestemmingsplan vinden onder bestemmings- en ruimtelijke plannen.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Oostdijk West’ beoogt de bouw van een nieuwe basisschool en de bouw van woningen ten westen van de kern Oostdijk mogelijk te maken. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de 2e Vlietweg, aan de zuidzijde door de Lavendeldijk, aan de oostzijde door de Vreijenpolderstraat en aan de westzijde door polderlandschap.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele (ambtelijke) aanpassingen doorgevoerd in de toelichting, regels en verbeelding. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • In de regels is in het artikel ‘Maatschappelijk’ de wijzigingsbevoegdheid naar kantoren beperkt tot kantoren met een maximaal bruto vloeroppervlak van 200 m2;

  • Naar aanleiding van een inspraakreactie is in de toelichting de conclusie verwerkt van uitgevoerd aanvullend akoestisch onderzoek.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor op maandag, dinsdag en donderdag een afspraak maken met mevrouw Van den Dikkenberg via telefoonnummer 0113-395367. Het indienen van zienswijzen via e-mail is vooralsnog niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van den Dikkenberg van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar via doorkiesnummer 0113-395367.

Kruiningen, 15 december 2010

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal:

J. Gideonse,

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven