Ontwerpbestemmingsplan ‘Spechtenlaan fase II, Odiliapeel’

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat met ingang van donderdag 16 december 2010 gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 26 januari 2011, het bestemmingsplan ‘Spechtenlaan II, Odiliapeel’ in ontwerp ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de realisatie van nieuwe woningbouw op een uitleglocatie aan de zuidrand van de kern Odiliapeel. Het plangebied is gelegen ten zuiden van de Spechtenlaan. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw maximaal 52 woningen met bijbehorende tuinen en erven en in de aanleg van openbaar gebied. De locatie, die geheel in eigendom is van de gemeente Uden, zal gefaseerd tot ontwikkeling worden gebracht, met dien verstande dat in de periode 2011 tot 2015 in eerste instantie 24 woningen in diverse prijsklassen zullen worden gerealiseerd, gevolgd door nog eens 28 woningen in de periode 2016–2020. Voor de eerstbedoelde 24 woningen voorziet het bestemmingsplan in een directe bouwtitel, de overige 28 woningen vinden regeling binnen een nader uit te werken woonbestemming. Er zal geen exploitatieplan behorende bij dit bestemmingsplan worden vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

Het plan is ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl., onder Wonen en leven/projecten en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met 26 januari 2011 kan eenieder, naar keuze mondeling of schriftelijk, met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Uden, postbus 83, 5400 AB Uden. Een mondelinge zienswijze kunt u kenbaar maken bij de publieksbalie; deze reactie wordt schriftelijk vastgelegd. De gemeenteraad zal eventueel naar voren gebrachte zienswijzen betrekken bij haar besluitvorming rondom de vaststelling van het bestemmingsplan die is voorzien in de eerste helft van 2011.

Naar boven