Bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’, perceel Haarsterweg 38 te Marum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum maken het volgende bekend.

Gewijzigde vaststelling

Op 1 maart 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’ gewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’ heeft betrekking op het buiten de bebouwde kommen en de bedrijfsterreinen gelegen grondgebied van de gemeente Marum. In het vastgestelde bestemmingsplan zijn de bouw- en gebruiksmogelijkheden opgenomen voor alle percelen in het plangebied. De bestaande situatie is daarbij als uitgangspunt gehanteerd en (meestal) als zodanig opgenomen in het bestemmingsplan.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 6 april 2010 aangegeven de volgende planonderdelen in strijd te achten met het provinciale ruimtelijke beleid en aan de gemeenteraad de aanwijzing gegeven dat de volgende onderdelen van de regels van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’ geen deel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan:

  • 1. artikel 3.4.1.;

  • 2. artikelen 4.8.2, 5.8.2, 6.8.2, 7.8.2, 8.8.2, 9.7.2, 11.6.2, 12.5.2, 14.6.2, 16.5.2, 17.5.2, 18.5.2, 19.5.2 en 26.7.2, allen onder b;

  • 3. artikelen 11.4.1, b1 en b2, 12.4.1 onder a1, 14.4.1 ondera1, 16.4.1. onder a1, 17.4.1 onder a1, 18.4.1 onder a1 en 26.4.1 onder b1, allen voor zover voor singelgebied is bepaald ‘… niet meer mag bedragen dan 50% van het bebouwde bedrijfsoppervlak, indien het perceel is gelegen tussen besloten houtwallen en …’;

  • 4. artikel 31, alsmede de bestemmingsvlakken ‘Woondoeleinden’ op de bij het plan behorende verbeelding.

Uitspraak

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 7 oktober 2010 (nr. 201004535/2/R1) uitspraak gedaan inzake de door de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Marum en K.I. Hoeksma te Marum ingediende voorlopige voorzieningen tegen de door Gedeputeerde Staten van Groningen gegeven reactieve aanwijzing.

De Voorzitter heeft uitgesproken en bepaalt dat bij wijze van voorlopige voorziening van het plandeel met de bestemming ‘Wonen’ en de aanduiding ‘bah’ en de bijbehorende bestemmingsregeling uit artikel 31 van de planregels wat betreft het perceel Haarsterweg 38 te Marum moeten worden geacht deel uit te maken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’ zoals dat op 1 maart 2010 is vastgesteld.

Het bestemmingsplan en uitspraak Raad van State inzien

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’ en de uitspraak van de Raad van State liggen met ingang van 17 december 2010 tot en met 27 januari 2011 voor eenieder tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Molenstraat 45 te Marum. Het bestemmingsplan en de uitspraak van de Raad van State zijn ook digitaal te raadplegen op www.marum.nl onder het tabje ‘wonen en welzijn’/bestemmingsplannen. Daarnaast is het bestemmingsplan ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0025.BPBG09BEHE1-VA01).

Reageren (instellen beroep)

Gedurende de termijn van terinzageligging kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de bestemming (planverbeelding en planregels) voor het perceel Haarsterweg 38 te Marum.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van de uitspraak van de Raad van State niet. Het plandeel met de bestemming ‘Wonen’ en de aanduiding ‘bah’ en de bijbehorende bestemmingsregeling uit artikel 31 van de plangregels wat betreft het perceel Haarsterweg 38 te Marum treedt in werking daags na het afloop van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Een folder over het instellen van beroep of een verzoek om voorlopige voorziening kunt u aanvragen via Postbus 51 (tel. 0800-8051, internet: http://www.rijksoverheid.nl). Informatie vindt u ook op de website van de Raad van State: http://www.raadvanstate.nl/

Naar boven