Vaststelling structuurvisie Duin-Vlagheide

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel maken ter voldoening aan de artikelen 1.2.1 en 2.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 18 november 2010 de structuurvisie ‘Duin-Vlagheide’ heeft vastgesteld.

Inhoud

De structuurvisie vormt het onder andere het beleidskader om te komen tot een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein met een duurzaam en groen karakter. Tevens is de wens in het gebied tussen de Koeveringsedijk en de Vlagheide ruimte te bieden voor herplaatsing van bedrijven die in de zone voor recreatieve ontwikkeling liggen. Ook andere bedrijven die nu op een ongewenste locatie liggen zouden hier een plaats kunnen krijgen. De structuurvisie maakt een opstap naar de definitieve invulling van dit gebied in een bestemmingsplan. Daarnaast dient de structuurvisie om het gevestigde voorkeursrecht te bestendigen.

Aanpassingen

De ontwerp-structuurvisie heeft vanaf 10 juni 2010 tot en met woensdag 21 juli 2010 gedurende 6 weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Tijdens deze inspraakperiode zijn reacties ontvangen. Een aantal hiervan hebben geleid tot aanpassing van de structuurvisie. De reacties en aanpassingen zijn opgenomen in de ‘Nota zienswijzen’.

Ter inzage

De structuurvisie Duin-Vlagheide, met alle daarbij behorende stukken, ligt vanaf 10 december 2010 voor eenieder ter inzage. Via de gemeentelijke website www.schijndel.nl kunnen de stukken worden geraadpleegd. Ook is de digitale structuurvisie op www.ruimtelijkeplannen.nl te bekijken. Verder kan de structuurvisie Duin-Vlagheide worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking de dag na bekendmaking. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Schijndel, 9 december 2010

Naar boven