Projectbesluit Malden, Vinkenlaan 42 a

Burgemeester en wethouders van Heumen zijn voornemens een projectbesluit te nemen dat de bouw van een vrijstaande woning mogelijk maakt op het perceel Vinkenlaan 42 a in Malden. De woning, die een inhoud krijgt van 800m3, zal ten zuiden van de bestaande woning worden gebouwd, waarna de bestaande woning wordt afgebroken. De bouw van de woning is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 1997, herziening 2003’, maar past wel in het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’. B&W willen aan het bouwplan medewerking verlenen door een projectbesluit te nemen als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening. Daartoe is een ontwerpprojectbesluit opgesteld.

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dat houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. Nadat het besluit is genomen kan geen bezwaar gemaakt worden, maar wel kan beroep tegen dat besluit aangetekend worden bij de rechtbank.

Inzageperiode

Het bouwplan en het ontwerpprojectbesluit, alsmede de stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp zijn vanaf donderdag 16 december 2010 tot en met woensdag 26 januari 2011 te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Een pdf-versie van de stukken is te raadplegen op www.heumen.nl; ook liggen de stukken in die periode tijdens de openingsuren van hert gemeentehuis ter inzage bij de balie Fysieke Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende deze termijn een ieder, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerpprojectbesluit naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588343.

Een zienswijze kan aanleiding zijn om zaken in het ontwerpprojectbesluit te wijzigen. Degene die niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen beroep instellen tegen het definitieve ontheffingsbesluit.

(Dit is een publicatie als bedoeld in artikel 3:12 Awb)

Malden, 14 december 2010

Naar boven