Ontwerpbestemmingsplan Winkelcentrum Gein

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 9 december 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Winkelcentrum Gein voor eenieder ter inzage ligt in:

  • Het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00–16.00 uur;

  • De openbare bibliotheek Reigersbos, Rossumplein 1, geopend op maandag van 14.00–20.00 uur, woensdag van 10.00–17.30 uur, donderdag van 14.00–17.30 uur, vrijdag van 14.00–17.30 uur en zaterdag van 11.00–17.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Winkelcentrum Gein is te downloaden op de website van het stadsdeel en digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Hoewel de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor de zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het winkelcentrum Gein en het plan wordt grofweg begrensd door Vreeswijkpad en Wilnisgracht in het noorden, de Wageningendreef in het oosten, de metrobaan in het zuiden en Wisseloord in het westen.

Het bestemmingsplan heeft als doel de ontwikkelingen zoals beschreven in de Strategienota en het Ruimtelijk en economisch verbeterplan winkelcentrum Gein juridisch planologisch te regelen. Dit behelst ondermeer het vergroten van de bestaande supermarkt, het verminderen van het aantal horecazaken, het dichtbouwen van de arcades en het realiseren van een verbindingsstraat tussen het Wisseloordplein en Wisseloord naast de metrobaan.

Eenieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijke zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Deze schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de Stadsdeelraad van het Stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost. Eenieder kan tevens mondelinge zienswijzen naar voren brengen gedurende de termijn van de terinzagelegging. Hiervoor kunt u een afspraak maken met dhr. H. Misset van het Bureau Projecten (telefoon: 020-25 25 223) op woensdagen tussen 10.00 en 15.00 uur.

Amsterdam Zuidoost, 8 december 2010

Het Dagelijks Bestuur,

M. La Rose,

voorzitter.

Ch.M. Rach,

secretaris.

Naar boven