Terinzagelegging vastgestelde wijzigingsplan ‘Oostergoo Baggelhuizen’

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend, dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening, het wijzigingsplan ‘Oostergoo Baggelhuizen’ met ingang van 9 december 2010, gedurende zes weken, ter inzage ligt bij de balie Bouwen en Wonen, in het stadhuis. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.assen.nl.

Locatie en inhoud

De locatie ligt centraal in de woonwijk Baggelhuizen waar voorheen een scholencluster was gevestigd. De scholen zijn verhuisd naar een nieuwe locatie; het Schakelveld. Aan de oostzijde wordt het door het fietspad Oostergoo begrenst, aan de noord- en zuidzijde door De Wouden en aan de westzijde door het fietspad Westergoo.

Het wijzigingsplan richt zich op het veranderen van de bestemming ‘Maatschappelijke doeleinden’ naar ‘Wonen-rij’ en het plaatsen van zes bouwvlakken voor woningen. Daarnaast zijn er nog enkele kleine wijzigingen. De planopzet is aangesloten bij de regeling van recent opgestelde bestemmingsplannen.

Ontvangen zienswijzen

Op het ontwerp wijzigingsplan zijn vijf zienswijzen ingediend. Deze hebben aanleiding gegeven tot enkele wijzigingen in het ontwerpwijzigingsplan.

Beroep en voorlopige voorziening

Op grond van artikel 3.9a lid 1 en artikel 8.2 lid 1 onder c Wro kunnen belanghebbenden met ingang van 9 december 2010, gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Daarnaast kan degene die beroep heeft ingediend en een spoedeisend belang heeft een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven