Ontwerpbesluiten Zorgcentrum Ewoud ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat binnen het plangebied IJsselstein Zuid-Oost met ingang van 9 december 2010 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage liggen de volgende ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken:

Bevoegd gezag

Ontwerpbesluit

Gemeenteraad van IJsselstein

Ontwerpbestemmingsplan Zorgcentrum Ewoud

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een bouwvergunning voor de bouw 24 appartementen met nieuwbouw voorbijbehorende voorzieningen voor het woon- en zorgcomplex waarin de vestiging van een paramedisch centrum, huisartsen en een apotheek.

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een bouwvergunning voor een dierenverblijf

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder voor het vaststellen van hogere geluidgrenswaarden vanwege wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een sloopvergunning

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid als bedoeld in de Coördinatieverordening gemeente IJsselstein 2010 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure in overeenstemming met de Algemene wet bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein verzorgt de coördinatie.

Inzage

De ontwerpbesluiten liggen ter inzage:

  • bij de afdeling Klanten Contact Centrum van het stadhuis te IJsselstein

  • De ontwerpbesluiten zijn ook digitaal te raadplegen via de internetsite www.ijsselstein.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen op één of meerdere ontwerpbesluiten. Schriftelijke zienswijzen op een ontwerpbesluit moeten worden gericht aan het gezag dat bevoegd is voor het betreffende ontwerpbesluit, p/a het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein, Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft. Het college zal zorgdragen voor het doorzenden van uw zienswijze naar het bevoegde gezag. Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken via tel. (030) 686 1766.

Toelichting op de ontwerpbesluiten

Ontwerpbestemmingsplan Zorgcentrum Ewoud

Het plan gaat uit van de bouw van 24 zorgappartementen. Daarnaast worden voorzieningen op het gebied van met op de begane grond apotheek en huisartsen voorzieningen. Mensen die zorg nodig hebben, kunnen langer zelfstandig blijven wonen. Het voorplein wordt heringericht en de dierenweide wordt verplaatst.

Ontwerpbesluiten tot het verlenen van een bouwvergunning

Het betreffen de ontwerpbouwvergunning voor de bouw van 24 appartementen met bijbehorende voorzieningen zoals de vestiging van een paramedisch centrum, huisartsen en een apotheek en de ontwerpbouwvergunning voor de bouw (verplaatsing) van het dierenverblijf.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Een aantal nieuw te bouwen woningen voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde voor geluidsbelasting op de gevels van deze woningen als bedoelt in de Wet geluidhinder. Uit stedenbouwkundige en financiële overwegingen zijn burgemeester en wethouders voornemens hogere geluidsgrenswaarden vast te stellen.

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een sloopvergunning

Voordat gebouwd kan worden, zal een deel van het bestaande complex afgebroken moeten worden. Vooral de veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol.

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een uitritvergunning

De bestaande uitrit wordt gewijzigd. Hiervoor dient een uitritvergunning verleend te worden.

IJsselstein, 8 december 2010

Burgemeester en wethouders van IJsselstein.

Naar boven