Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vierde Kwadrant

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 leden 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening, jo. Artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 1 november 2010 het bestemmingsplan Vierde Kwadrant gewijzigd heeft vastgesteld.

Voor de invulling van het zogenoemde Vierde Kwadrant, ten noordoosten van de huidige woonwijken Welgelegen en Groenlust in de kern Kockengen is in april 2008 het structuurplan ‘Vierde Kwadrant’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan betreft de eerste fase van de woningbouwontwikkeling in het zuidelijk deel van het Vierde Kwadrant. Het plangebied is ca. 3 hectare groot en zal ruimte bieden voor 92 woningen.

Het vastgestelde bestemmingsplan is op ondergeschikte onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vierde Kwadrant en de daarbij behorende stukken, waaronder het raadsvoorstel en raadsbesluit met daarin de staat van wijzigingen, liggen van 10 december 2010 voor zes weken ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeentelijke internetsite: www.breukelen.nl → wonen, wijken en verkeer → bestemmingsplannen → nieuwe bestemmingsplannen → Vierde Kwadrant (na de herindeling: www.stichtsevecht.nl.);

  • Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Balie Bouwen en wonen, gemeentehuis Breukelen Markt 13 te Breukelen. De stukken liggen tijdens openingstijden, iedere werkdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage. De stukken kunnen aan de balie worden opgevraagd;

  • Vanaf 4 januari kunt u de stukken inzien tijdens de openingstijden op het gemeentehuis van Stichtse Vecht te Maarssen. Deze is gevestigd aan de Endelhovenlaan 1 te Maarssen. De stukken kunnen aan de balie worden opgevraagd.

In het kader van de herindeling is het gemeentekantoor gesloten van 24 december 2010 tot 4 januari 2011. De stukken kunnen gedurende die periode niet worden ingezien op het gemeentehuis van Breukelen of Maarssen.

Vanaf vrijdag 10 december 2010 worden belanghebbenden op grond van artikel 8.2, lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening voor zes weken in de gelegenheid gesteld beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken of belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad kunnen beroep instellen.

U kunt uw beroepsschrift richten aan de Raad van State afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag o.v.v. ‘bestemmingsplan Vierde Kwadrant’. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Op www.raadvanstate.nl kunt u de hoogte van dit bedrag vinden.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven), waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven