Ontwerpbestemmingsplan ‘Beneden-Leeuwen, Het Leeuwse Veld’ en Ontwerpbesluit Wet geluidhinder ‘verlenen hogere waarde Het Leeuwse Veld´

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de woningbouwontwikkeling Het Leeuwse Veld.

Het bestemmingsplan volgt op het eerder opgestelde Structuurplan Beneden-Leeuwen Zuid, en vormt de eerste stap naar de uiteindelijke realisering van het woongebied en de retentiezone. Voor de woningbouwontwikkeling is de planvorming nog niet dusdanig gevorderd dat dit gebied een concrete bestemming kan krijgen. Zodoende is voor het Woongebied een uit te werken bestemming opgenomen. Te zijner tijd volgt per te ontwikkelen fase een uitwerkingsplan op basis waarvan de daadwerkelijke bouw kan plaatsvinden.

Het plangebied is gelegen aan de zuidzijde van Beneden-Leeuwen tussen de bestaande – grotendeels te handhaven – agrarische bebouwing van de Van Heemstraweg (huidige N322) en de nieuw aan te leggen Provinciale weg N322. De bestaande bebouwing aan het Zijveld vormt aan de westzijde de grens.

De gronden van het plangebied liggen binnen een zone als bedoeld in artikel 74 van de Wet geluidhinder. Uit de akoestische rapportage is gebleken dat niet aan de geluidsbelasting op de gevel kan worden voldaan. Daarom wordt er een Hogere waarde procedure op basis van de Wet Geluidhinder doorlopen.

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van 9 december 2010 gedurende zes weken inzien bij de Centrale balie van het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen bij de gemeenteraad.

Wij maken u er op attent dat er aanpassingen hebben kunnen plaatsgevonden ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw N. Straatman van het team Wonen en Milieu. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. De raad stelt hen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, in de gelegenheid tot het geven van een mondelinge toelichting.

Het bestemmingsplan is ook te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven