Bestemmingsplan ‘Wezep Noord 2009’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Oldebroek op 16 november 2010 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Wezep Noord 2009’gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de woonwijk ‘Wezep Noord’ en op het bedrijventerrein ‘Wezep Noord’, zowel het bestaande als het nog te realiseren gedeelte.

Het plangebied Wezep Noord wordt globaal begrensd in het noordwesten door Rijksweg A28, in het noordoosten door de Voskuilerdijk, in het zuidoosten door de Zuiderzeestraatweg en de Van Pallandtlaan en in het zuidwesten door sportpark De Brink en door de Heigraaf.

Wijzigingen

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en voortschrijdend inzicht is het plan gewijzigd vastgesteld in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn opgesomd in de bijlagen ‘Commentaarnota inzake zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Wezep Noord 2009’ en ‘Ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Wezep Noord 2009’. Voor nadere details wordt naar deze nota’s verwezen.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 december 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage op de volgende plaatsen en tijden:

  • 1. in het gemeentehuis tijdens werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;

  • 2. in het dorpskantoor te Wezep tijdens werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Digitaal raadpleegbaar

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Wezep Noord 2009’ is ook digitaal te raadplegen en te verkrijgen. Ten eerste zijn de bestanden te raadplegen via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0269.WZ101-VG01. De bestanden kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Ten tweede kunt u de stukken raadplegen via onze website www.oldebroek.nl onder het thema Wonen/Bestemmingsplannen/Bp. Wezep/Wezep Noord 2009.

Beroepsmogelijkheid

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het raadsbesluit en het daarbij behorende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken geldt, dat:

  • 1. gedurende de beroepstermijn (8 december 2010 tot en met 18 januari 2011) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

    • a. iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

    • b. iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend en;

    • c. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;

  • 2. gelijktijdig met het indienen van het beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de ABRS.

Oldebroek, 7 december 2010

Burgemeester en wethouders van Oldebroek.

Naar boven