Ontwerpbestemmingsplan ‘Van Oldeneelaan 18 (uitbreiding schoollocatie SBO De Wissel)’ en Ontwerpontheffing hogere grenswaarden ‘Van Oldeneelaan 18’

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied Van Oldeneellaan 18 een bestemmingsplan in procedure is gebracht. Ten behoeve van dit bestemmingsplan dient naast het bestemmingsplan zelf ook een ontheffing hogere grenswaarden wegverkeer te worden vastgesteld.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Van Oldeneellaan 18’

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbestemmingsplan Van Oldeneellaan 18 en het ontwerpbesluit met de hierbij behorende stukken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan Van Oldeneellaan 18 heeft betrekking op het gebied, gelegen aan de Van Oldeneellaan, Bijsterveld en Slotjesveld.

Dit ontwerpplan voorziet in het uitbreiden van het schoolgebouw met 12 groepsruimten, extra kantoorruimte en een gymzaal.

Ontwerpontheffing hogere grenswaarden ‘Van Oldeneellaan 18’

Het voornemen bestaat om met toepassing van artikel 83 van de Wet Geluidhinder ontheffing te verlenen voor het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) ter plaatse van de geprojecteerde uitbreiding langs de Van Oldeneellaan (maximaal 57dB). Het ontwerpbesluit tot ontheffing hogere grenswaarden Van Oldeneellaan 18 met bijbehorende stukken liggen eveneens ter inzage.

Terinzagelegging:

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpontheffing hogere grenswaarden, met ontwerpbesluiten en de hierbij behorende stukken, liggen met ingang van 9 december 2010 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid indiening zienswijze:

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging (dus tot uiterlijk 20 januari 2011) van zijn zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Van Oldeneellaan 18. Tegen de ontwerpontheffing hogere grenswaarden dienen de schriftelijke zienswijzen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpontheffing hogere grenswaarden Van Oldeneellaan 18’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer G.J. Bartels van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, tel. 0162-489434.

Ingediende zienswijzen worden opgenomen in een Reactienota zienswijzen, welke bij verdere besluitvorming zal worden betrokken.

Oosterhout, 1 december 2010

Naar boven