Goedkeuring bestemmingsplan Jabikswoude Leeuwarden, gewijzigde vaststelling d.d. 27-09-2010

Burgemeester en wethouders van Leeuwarden maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 26 november 2010, kenmerk 00928099, het door de Raad bij besluit van 27 september 2010, nr. 328852, vastgestelde bestemmingsplan ‘Jabikswoude, gewijzigde vaststelling d.d. 27-09-2010’ hebben goedgekeurd.

Het plan betreft een gedeeltelijke wijziging van de plankaart (verbeelding)en een gedeelte van de voorschriften (regels)van het bestemmingsplan Jabikswoude zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Leeuwarden bij besluit van 26 mei 2008 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 16 december 2008, kenmerk 783437.

Met dit plan wordt voldaan aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 21 juli 2010, waarin deze goedkeuring heeft onthouden aan de bestemmingen ‘Woongebied 1’ en ‘Woongebied 2’.

Gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage het milieu-effectrapport De Zuidlanden.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 9 december 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale balie in de hal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, alhier. Op verzoek kunnen bedoelde stukken op maandag van 16.00 tot 19.00 uur bij de receptie van het Stadhuis, Hofplein 38 te Leeuwarden ter inzage worden gelegd.

Deze kennisgeving, het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan zijn ook digitaal beschikbaar op www.leeuwarden.nl onder de knop ‘Zoek op thema’, thema ‘Wonen en leefomgeving’, subthema ‘Ruimtelijke plannen’/‘Ruimtelijke plannen in procedure’.

Aangezien geen bedenkingen zijn ingediend bij Gedeputeerde Staten kan uitsluitend beroep worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het beroepschrift (in tweevoud) moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, en de gronden van het beroep.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Leeuwarden, 9 december 2010

Naar boven