Ontwerpbestemmingsplan Dierenbeschermingscentrum Loes van Overeemlaan 8 & ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Amersfoort (b en w) maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Dierenbeschermingscentrum Loes van Overeemlaan 8’ voor iedereen ter inzage ligt.

Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige woonbestemming moet een zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wgh.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de bouw van een nieuw Dierenbeschermingscentrum met een bedrijfswoning aan de Loes van Overeemlaan 8.

De hogere waarden worden verleend voor de toekomstige bedrijfswoning vanwege het verkeerslawaai van de Rondweg Zuid.

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van donderdag 9 december tot en met woensdag 19 januari 2011 liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh ter inzage bij de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Het ontwerpbestemmingsplan kan digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen’, ‘via de kaart’ en vervolgens op ‘Utrechtseweg’). Gedurende deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A.R. Bruins telefoonnummer: 033-4694864 of bij zijn afwezigheid de heer D. Schalks 033-4694828.

Procedure ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan b en w kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar b en w, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A.R. Bruins telefoonnummer: 033-469 4864 of bij zijn afwezigheid de heer D. Schalks 033-4694828. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen’, ‘via de kaart’ en vervolgens op ‘Utrechtseweg’).

Naar boven