Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oosteinde 10 te Westerbork’

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken ingevolge art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 november 2010 het bestemmingsplan ‘Oosteinde 10 te Westerbork’ met IMRO-code NL.IMRO.1731.Oosteinde10WE-VST1 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan vormt het initiatief om op dit perceel op de plaats van de huidige garage een nieuwe garage te bouwen, om problemen met wateroverlast te verhelpen. Hiervoor wordt de huidige bestemming omgezet in een woonbestemming.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 9 december 2010 gedurende zes weken ter inzage. Het is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ → ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1)

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mw T.K. van Hoek van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 539 222, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven