Vaststelling facetbestemmingsplan lokale (bouw) projecten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken bekend dat de gemeenteraad op 18 november 2010 het facetbestemmingsplan locale (bouw) projecten heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om via het verlenen van ontheffing mee te werken aan kleinschalige (bouw) projecten, die de provincie had opgenomen in haar vrijstellingslijst gebaseerd op het oude artikel 19, 2e lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Deze vrijstellingslijst omvatte (bouw) projecten waarbij geen bovenlokale belangen waren betrokken.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden ingezien van donderdag 9 december 2010 tot en met 19 januari 2011 op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op donderdag tevens van 16.00 tot 18.00 uur, in het gemeentehuis van Coevorden bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, Hoofdstraat 2 in Dalen. Na telefonische afspraak (telefoonnummer 0524-598598) is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Als men dat wenst, kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke internetsite www.coevorden.nl/terinzage.

Beroep

Vanaf vrijdag 10 december 2010 kan gedurende een termijn van 6 wekenkan alleen een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep bij de de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage instellen.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Coevorden, 8 december 2010

Het college van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester.

M.N.J. Broers,

secretaris.

Naar boven