Vaststelling bestemmingsplan ‘Landgoed Brabantse Wal’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 25 november 2010 het bestemmingsplan ‘Landgoed Brabantse Wal’ heeft vastgesteld.

Dit plan heeft betrekking op de ontwikkeling van een nieuw landgoed met een zorgfunctie aan de Polderweg 3 te Lepelstraat. Deze ontwikkeling sluit aan op de Structuurvisie, het gemeentelijk Landschapsontwikkelingsplan, de Toekomstschets Brabantse Delta en de notitie ‘Wonen in relatie met welzijn en zorg (2007)’.

Het plangebied maakt deel uit van een gebied waar behoud en versterking van natuur- en landschapswaarden hoge prioriteit heeft. De ontwikkeling van nieuwe landgoederen wordt expliciet aangegeven als een van de mogelijkheden om de landschappelijke versterking te realiseren.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 6 december 2010 op de gebruikelijke wijze gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Binnen deze termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daartoe bevoegd zijn degenen die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt na de afloop van de beroepsperiode in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ook bestaat de mogelijkheid het plan via de gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl of www.ruimtelijkeplannen.n in te zien.

Bergen op Zoom, 3 december 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

secretaris,

A.C. Spindler.

Burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven