Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Hogeweg Pagenlaan’ te Limmen

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘Hogeweg Pagenlaan’ te Limmen gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 18 november 2010. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Begrenzing: Het plangebied ligt in het noorden van Limmen in de gemeente Castricum, ten westen van de Rijksstraatweg en ten noorden van de wijk Molenweg-Vinkenbaan. Het betreft het open middengebied achter de bebouwing van de Kapelweg, de Pagenlaan en de Hogeweg. Aan de westkant grenst het plan aan permanent bewoonde recreatiewoningen. In het zuidwesten grenst het plangebied aan tennisbanen en een bedrijf. In het noorden en oosten vormen de tuinen van de bestaande woningen langs de Pagenlaan en Hogeweg de grens.

Betreft: Het bestemmingsplan betreft het realiseren van een woonwijk (75 woningen).

Wijzigingen: De wijzigingen hebben onder andere betrekking op enkele tekstuele aanpassingen, enkele wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen, actualisering en verwerken van opmerkingen van de provincie t.a.v. de beeldkwaliteit. Voor een compleet overzicht van wijzigingen, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.

Inzage: Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen met ingang van vandaag, 8 december 2010, gedurende zes weken, tijdens de openingstijden voor eenieder ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan de Zonnedauw 4 te Limmen. Tevens staat het plan op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Castricum: www.castricum.nl.

Beroep: Vanaf de dag ná de terinzagelegging, kan gedurende zes weken (dus vanaf donderdag 9 december 2010 tot en met woensdag 19 januari 2011) beroep ingediend worden door belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de afdeling respectievelijk de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan, of voor het maken van een afspraak, kunt u telefonisch contact opnemen met het team Bouwen, Wonen en Bedrijven (telefoonnummer 0251-661392, mevrouw N. A. E. van Offeren).

Castricum, 8 december 2010

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven