Voorontwerpbestemmingsplan ‘bedrijventerrein Nieuw Schaik’

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat zij tijdens de vergadering van 23 november 2010 het voorontwerpbestemmingsplan ‘bedrijventerrein Nieuw Schaik’ hebben vastgesteld.

Het voorontwerpbestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, wordt op grond van de inspraakverordening van de gemeente Leerdam, met ingang van 9 december 2010 gedurende een periode van zes weken (tot en met 19 januari 2010) voor een ieder ter inzage gelegd in het gemeentehuis aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam (geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 tot 17.00)

Het voorontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl (via de knoppen ‘Dienstverlening’ – ‘Wonen en Bouwen’ – ‘bestemmingsplannen’).

De grenzen van het voorontwerpbestemmingsplan worden globaal bepaald door de (percelen grenzend aan de) Techniekweg, Gildenstraat, Industrieweg, Fokkerstraat, Energieweg en Schaikseweg. Het perceel waarop Topshelf en Karwei gevestigd zijn behoort ook tot het bestemmingsplangebied, evenals het perceel hiertegenover aan de andere zijde van de Schaikseweg. Het meest zuidelijke deel van de Schaikseweg, waar percelen met woningen te vinden zijn, behoort niet tot het plangebied.

In het bestemmingsplan zijn geen nieuwe ontwikkelingslocaties opgenomen, het bedrijventerrein wordt niet verder uitgebreid. Om deze reden is het opstellen van een exploitatieplan in dit geval niet aan de orde.

Gedurende de inzagetermijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden over het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk, dan wel mondeling gemotiveerde inspraakreacties bekend maken aan het college. Schriftelijke inspraakreacties dienen als volgt te worden geadresseerd:

  • Aan het college van Leerdam

    Postbus 15

    4140 AA Leerdam

Indien u mondeling wilt reageren dient u hiervoor een telefonische afspraak te maken via het nummer 0345-636 363. (bereikbaar van 8.30 tot 17.00).

Daarnaast wordt op 14 december 2010 van 16.30 tot 19.00 tijdens een inloopavond gelegenheid geboden om vragen te stellen over de gevolgen van het bestemmingsplan voor de bouw- en gebruiksmogelijkheden op uw perceel. Deze avond wordt gehouden in de kantine van de gemeentewerf, Handelsstraat 15, op bedrijventerrein Nieuw Schaik.

U kunt gedurende deze avond elk moment binnenlopen om te zien welke gevolgen het bestemmingsplan voor u heeft en om vragen te stellen aan de aanwezige medewerkers van de gemeente.

Leerdam, 8 december 2010

Naar boven