Bekendmaking M.e.r. beoordelingsbesluit Oldeveen 7 te Meppen

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Coevorden hebben op 20 oktober 2010 de mededeling ontvangen van Mts. Kerssies, Spreeuwenberg & Warmels te Mantinge dat zij voornemens zijn een varkenshouderij te wijzigen en uit te breiden aan de Oldeveen 7 te Meppen.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door Mts. Kerssies, Spreewenberg & Warmels (een) vergunning(en) wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Coevorden op 24 november 2010 besloten dat Mts. Kerssies, Spreeuwenberg & Warmels voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 9 december 2010 gedurende zes weken ter inzage op elke werkdag van 08.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur op de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, Hoofdstraat 2 te Dalen.

Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten kantoortijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Coevorden, 8 december 2010

Burgemeester en wethouders van Coevorden.

Naar boven